Δεύτερη Ανακοίνωση Ομάδας Προσφύγων και Μεταναστών Μυτιλήνης

αναδημοσίευση από Athens Indymedia

Με όλη την εκτίμηση και το σεβασμό στους ιστορικούς αγώνες του ΚΚΕ, στην αντίσταση που δεν μπορεί κανείς να μην στέκεται με σεβασμό, που καταφέρνουν οι ίδιοι να τους προσβάλουν και να μην τους σέβονται.

Σήμερα, είναι πολύ λυπηρό να έχεις να κάνεις με ένα κόμμα που επενδύει πολιτικά στο ψέμα και στη δυσφήμιση σε βάρος των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων, που ισχυρίζεται ότι είναι αλληλέγγυος και τους προσφέρει τσάι στο λιμάνι, διαχωρίζοντάς τους σε κανονικούς μετανάστες και μη.

Για εμάς, δεν ταιριάζει το ψέμα, η δυσφήμιση και η προδοσία με κανέναν αγώνα. Δεν ταιριάζει ο τραμπουκισμός ειδικά στο ποιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας όπως είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, με κανένα γράμμα από την λέξη ΑΓΩΝΑΣ.

Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε σε καμία περίπτωση με τέτοιου τύπου ανθρώπους, γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες, πέρα από τα ψέματα και τα τσάγια. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε να απαντήσουμε, ούτε να σχολιάσουμε γιατί πρόκειται για γελοία πράγματα παρόλο που μας προβληματίζει το γεγονός της φασιστικής επίθεσης γιατί περί αυτού πρόκειται. Ένα ερώτημα αφήνουμε, σε όλο το κίνημα και σε όλη την κοινωνία. Εάν το έκανε αυτό η Χρυσή Αυγή, τι αντιδράσεις θα είχαμε από κάτω;
Για εμάς η φασιστική συμπεριφορά είναι φασιστική συμπεριφορά. Το ψέμα είναι ψέμα. Η δυσφήμιση είναι δυσφήμιση. Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τέτοιες ηλιθιότητες. Μας ενδιαφέρει, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μακάρι αυτό που ισχυρίστηκαν να το κάνουν, να είναι αυτό το κτήριο ανοιχτό για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη. Αν δεσμευτούν, και αυτό είναι για εμάς μια νίκη να ανοιχτεί το πρώην Εργατικό Κέντρο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν έχουμε κανέναν σκοπό ιδιοκτησίας και εξουσίας σε κανέναν χώρο. Ο σκοπός μας είναι ξεκάθαρα να ανοιχτούν και άλλοι χώροι και άλλοι και άλλοι! Να μην μείνει κανένας μετανάστης και πρόσφυγας στην βροχή και στο κρύο. Να μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο και μια στέγη οπουδήποτε μακριά από την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.
Εμπρός στον αγώνα για την διεκδίκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια. Μακριά από την μιζέρια και το ψέμα. Δεν έχουμε τον χρόνο ούτε για αντιπαράθεση, ούτε για κόντρες με κανέναν χώρο. Ο μετανάστης και ο πρόσφυγας για τις λίγες μέρες που μένει στο νησί, χρειάζεται υποστήριξη και ο χρόνος δεν χωράει.

Ο αγώνας συνεχίζεται για άλλους χώρους ανοιχτούς, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες,

Ανοιχτά σύνορα για όλους τους διωγμένους μετανάστες και πρόσφυγες. Μακριά από την εκμετάλλευση της μαφίας, του στρατού και της αστυνομίας

– Ανοιχτοί χώροι για όλους όσους έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις χρώματος, χώρας, φύλου

– Μακριά από την εκμετάλλευση του εμπορίου

– Διαμονή με αξιοπρέπεια χωρίς κανένα οικονομικό κόστος

– Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση για όλους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους

 

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://musaferat.espivblogs.net/2015/11/12/%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.