Για τις επανεισδοχές στις 08/04/2016

images6

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κύμα επανεισδοχών προς την τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το καράβι Lesvos της Turyol πραγματοποίησε δρομολόγιο στις 8 το πρωί μεταφέροντας 45 άτομα συνοδεία αστυνομικών της Frontex. Τρείς ώρες αργότερα υπήρξε και δεύτερο δρομολόγιο με το Nazli Jale της Jale Tours το οποίο μετέφερε 79 άτομα τα οποία είχαν μεταφερθεί από τα νησιά της σάμου (29) και της κω (50) ενώ δημοσίευμα μιλάει και για μία ηλικιωμένη κρατούμενη από το κέντρο κράτησης της μόριας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν και από τα μμε της τουρκίας καθώς το κέντρο κράτησης στην περιοχή του δικελίου δεν έχει ολοκληρωθεί, οι μετανάστες μεταφέρονται σε κέντρο στην περιοχή της θράκης.

To λιμάνι της πόλης ήταν για ακόμα μία φορά κατακλυσμένο από μπάτσους όλων των ειδών και δημοσιογράφους προσφέροντας το απαραίτητο σκηνικό που απαιτείται για τη μετάδοση των μηνυμάτων της νέας συνθήκης. Παραφωνία (ή και όχι) σε αυτό λίγοι-ες αλληλέγγυοι-ες που είχαν μαζευτεί μετά από πληροφορίες που υπήρξαν και παράμειναν στο χώρο μέχρι και την αναχώρηση του πρώτου καραβιού φωνάζοντας συνθήματα. Όταν είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση 3 αλληλέγγυοι βουτήξαν στην θάλασσα προσπαθώντας να εμποδίσουν την αναχώρηση του καραβιού ενώ υπήρξε ένταση με την προσαγωγή ακόμα 2 αλληλέγγυων που προσπέρασαν τα κάγκελα του λιμανιού και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το καράβι. Όλοι-ες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι-ες. Αντεγκλήσεις υπήρξαν και με λίγους ντόπιους που βρέθηκαν στο σημείο και πετάξαν τις ρατσιστικές τους μαλακίες χωρίς να αντιλαμβάνονται το λάθος σημείο που βρισκόντουσαν για κακή τους τύχη.

ΥΓ: Την ίδια ώρα 36χρονος μετανάστης συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μυτιλήνης μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που πραγματοποίησε στο κέντρο κράτησης της μόριας το περασμένο σάββατο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://musaferat.espivblogs.net/2016/04/08/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-08042016/

1 ping

  1. […] Αναδημοσίευση από musaferat.espivblogs.net […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.