Διακοπή της δίκης των 10 μεταναστών για τα γεγονότα της Μόριας στις 10 Ιουλίου 2017

Σήμερα θα διεξαγόταν στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου η δίκη για τους 10 μετανάστες που κατηγορούνται για τα γεγονότα που συνέβησαν στις 10 Ιούλη του 2017 στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Από τους 10 διωκόμενους εμφανίστηκαν μόνο 2, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Χίου τους τελευταίους 3 μήνες.

Η δίκη ήταν δεύτερη στο πινάκιο ωστόσο η σοβαρότητα της πρώτης υπόθεσης (σχετική με παιδική πορνογραφία) και η στάση εργασίας που συμμετείχαν οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 και μετά οδήγησε στη διακοπή της δίκης, πριν καλά καλά ξεκινήσει. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 11.00.

Η διεξαγωγή της δίκης μακριά από τη Λέσβο όπου βρίσκονται ο ένας εκ των κατηγορουμένων αλλά και όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης, και η ανάγκη των συνεχών μετακινήσεων και διαμονής έχει δημιουργήσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους εμπλεκόμενους και τη συνέλευση αλληλεγγύης. Ως αποτέλεσμα γίνεται αρκετά δύσκολη η παρουσία αλληλέγγυων από άλλα σημεία της ελλάδας αλλά ακόμα και κάποιων εκ των μαρτύρων υπεράσπισης. Υπάρχει ανάγκη για οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας αλληλεγγύης, για να διασφαλίσουμε ότι η προσπάθεια του κράτους να διεξάγει τις δίκες αυτές σε καθεστώς απομόνωσης δεν θα ευοδωθεί.

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους 35 Διωκόμενους Μετανάστες της Μόριας

#freethemoria35

mail επικοινωνίας: musaferat@espiv.net

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://musaferat.espivblogs.net/2018/05/11/diakopi_tis_dikis_twn_10/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.