Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις

αναδημοσίευση από Athens Indymedia

antifa_mytilene

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή την προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Γ. Λαγού στη Μυτιλήνη

Το κείμενο της συνέλευσης αντιφασιστών-ριών:

Όσες και όσοι κατοικούν στο νησί

της Λέσβου βιώσαν και συνεχίζουν να βιώνουν το τελευταίο διάστημα, είτε ως αλληλέγγυοι /ες είτε ως απλοί θεατές, σε μικρό η σε μεγάλο βαθμό, το μεγαλύτερο προσφυγικό ρεύμα μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Πνιγμένα μωρά και οικογένειες, άνθρωποι να κοιμούνται σε σκηνές ο ένας επάνω στον άλλον, έλλειψη τροφίμων και πρώτων ειδών ανάγκης κ.α και όλα αυτά να τα συμπληρώνει η ‘’ευγενική χορηγία’’ των ραμπο της ελληνικής αστυνομίας με καθημερινό ξύλο και εξευτελισμό.

Υπό τη γνώση και το φόβο των ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών που πυροδοτούνται σε τέτοιες καταστάσεις θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε και συγκρίνοντας τα γεγονότα που συνέβησαν στα υπόλοιπα νησιά του αιγαίου πως η πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις κρίσιμες αυτές στιγμές με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και κατανόηση. Φυσικά στην αντίπερα όχθη οι μισάνθρωποι, απολίτιστοι, ημιμαθείς συνωμοσιολογοι της μαφίας της χρυσής αυγής.

Προκλητικά ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, σε ένα κρεσέντο αδιαφορίας για τους συνανθρώπους τους, καθώς οτιδήποτε δεν περιέχει βία και μίσος τους είναι άγνωστο, η τοπική συμμορία της χρυσής αυγής Λέσβου αποφασίζει να καλέσει το σαββατο 17/10 στο νησί για ομιλία τον υπόδικο φασίστα μπράβο βουλευτή της χρυσής αυγής Γιάννη ΛΑΓΟ.

Το πλούσιο βιογραφικό του, που περιέχει από παράνομη οπλοφορία μέχρι διακίνηση γυναικών ήρθε να συμπληρώσει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, τον οποίο δολοφόνησαν χρυσαυγιτες, στην εν εξελίξει δίκη της χρυσής αυγής πως ο ίδιος (γιαννης λαγος) έδωσε την εντολή για το χτύπημα στον αντιφασίστα μουσικό.

Να σημειωθεί εδω πως ενώ συχνά παρατηρούμε μορφές εκδικητικότητας, πολιτικής τιμωρίας και παρατάσεις επί παρατάσεων σε προφυλακισθέντες, στη περίπτωση του λαγού φαίνεται να υπάρχει μια ανεκτικότητα καθώς δημιουργεί ερωτήματα το γεγονός πως ενώ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό τον οποίο και έχει ήδη παραβιάσει στο παρελθόν προαναγγέλλει ομιλίες και συναντήσεις. Αυτός ο τραμπούκος λοιπόν συνοψίζει ως προφίλ και τα πολιτικά χαρακτηριστικά των χρυσαυγιτων. Μαφιόζικες πρακτικές νύχτας, βία, στοχοποίηση αδύναμων και μειονοτικών ομάδων, εκμετάλλευση και φυσικά έλλειψη οποιασδήποτε ικανότητας κριτικής αντίληψης .

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει πάμπολλες φορές αποδείξει πως φορείς τέτοιων σάπιων ιδεών δεν έχουν χώρο στη Μυτιλήνη και είναι ανεπιθύμητοι. Στον αντίποδα της ρατσιστικής εκδήλωσης των μίζερων φασιστών καλούμε

To Σαββατο 17/10 σε: Αντφασιστικη Συγκεντρωση στις 12:00 και Αντιφασιστικη Συναυλία στις 18:00 Στα Κεντρικα Λυκεια

O κόσμος του αγώνα στους δρόμους και οι λαγοί στις τρύπες τους

Αντιφασιστές/Αντιφασίστριες

Lien Permanent pour cet article : https://musaferat.espivblogs.net/fr/2015/10/16/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.