Zurück zu Υλικο Αλλων Ομαδων

Μπροσούρες

Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Aυτόνομη πολιτική ομαδα Αγκιτάτσια [Μάιος 2014]

Μια μπροσούρα ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών

Από τις νάρκες του έβρου και το πάτο του αιγαίου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti (Απρίλιος 2014)

„Κέντρα κράτησης μεταναστών λειτουργούν πλέον σε όλη την Ευρώπη, με την Ιταλία και την Ελλάδα να “πρωτοστατούν” σε ποσότητα και “ποιότητα”, σύμφωνα με τη μεταναστευτική πολιτική που έχουν ορίσει τα κράτη της Ε.Ε. Στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90 λειτουργούν ως τέτοια: σιταποθήκες, γήπεδα, εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και φυσικά αστυνομικά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια επανέρχονται στο δημόσιο λόγο και εξαγγέλλεται ο πολλαπλασιασμός τους σε διάφορες ημικατοικημένες περιοχές. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καταγράφονται 16 κέντρα κράτησης, σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που ήρθαν να προστεθούν στα κρατητήρια-κολαστηρία των αστυνομικών τμημάτων.

Κάποιες σκέψεις με αφορμή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή [Φλεβάρης 2014]

„Κι αν το πρόταγμα για το γκρέμισμα των φυλακών, των συνόρων και των εθνών φαντάζει πράγμα αδύνατο ας σταθεί ως μπούσουλας στο να αποδομηθούν φυλετικά κριτήρια και συμμαχίες (φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές) να δημιουργηθούν, να συνδεθούν, εστίες αγώνα σε δρόμους, στρατόπεδα και φυλακές, να υπάρξει οργάνωση/αντίσταση/αυτοάμυνα σε γειτονιές, κρατητήρια και χωράφια. Η συνειδητοποίηση της επιβολής κράτους και καπιταλισμού στις ζωές μας μπορεί να μην αρκεί για την κατάργησή τους, αρκεί σίγουρα όμως να ανάψει φιτίλια εξέγερσης. Να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες ως «καημένους», να δράσουμε από κοινού για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ενάντια σε κράτος και αφεντικά έμπρακτα, οργανωμένα και βίαια. Aλληλεγγύη με όλους/ες τους εξεγερμένους/ες.“

 

Μεταναστευτική πολιτική και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Συνέλευση  Σπασμένο Γρανάζι

Μπροσούρα που εκδόθηκε για το πολιτικό καφενείο που διοργάνωσε η συνέλευσή Σπασμένο Γρανάζι (συνέλευση αναρχικών, αντιεξουσιαστών, αυτόνομων για την παρέμβαση στις σχολές) στην Κατάληψη κυλικείο Οκτάγωνο [Πάτρα] στις 10/4/14.

 

Εμπειρίες αγώνα ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης 

[εκδήλωση-συζήτηση με συντρόφους/ισσες από την ελβετία και το βέλγιο]

Μικρό καφενείο 01 Κατάληψη πατησίων 61 & σκαραμαγκά [Νοέμβρης 2010]

„Ως αναρχικοί αρνούμαστε ορισμένους μηχανισμούς που αναπαράγουν δύναμη και εξουσία σε έναν ανηλεή πόλεμο φτωχών εναντίον φτωχών. Αρνούμαστε να αναπαράγουμε το λόγο του κράτους απαιτώντας έναν πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ των μεταναστών. Αρνούμαστε το διαχωρισμό αθώου–ενόχου και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς στον αγώνα για την καταστροφή των φυλακών. Στην αρχή του 2009 το κράτος προετοίμαζε την κατασκευή ενός νέου “κλειστού κέντρου” πλάι σε ένα υπάρχον έξω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τον Μάιο του 2009 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής και τώρα, το Νοέμβριο του 2010, έχουν απομείνει οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν ξεκινήσει την λειτουργία του. Πρόκειται για μια φυλακή για μετανάστες προς απέλαση άξια του ονόματος της (χτισμένη με πρότυπο το Πανοπτικόν, με ατομικά κελιά σε αντίθεση με τα κελιά των παλιότερων συγκροτημάτων φυλακών όπου συνωστίζονταν 30-40 μετανάστες χωρίς χαρτιά και τα οποία ευνοούσαν τις συνωμοσίες και τις συλλογικοποιημένες εξεγέρσεις), η οποία προορίζεται για να απομονώσει τους πιο εξεγερτικούς κρατούμενους μετανάστες.

 

Χώροι κράτησης μεταναστών: τεχνικές εγκλεισμού και υποκειμενοποίησης

εργωνεξυβριση [2008]

„Οι μαζικές απελάσεις και οι “τυχαίοι” θάνατοι κατά μήκος της συνοριογραμμής, ο εγκλεισμός αλλά και το καθεστώς διαρκούς καταδίωξης εντός της επικράτειας ενσαρκώνουν την Ευρώπη-Φρούριο, οριοθετώντας την πιο βάρβαρη πτυχή του σύγχρονου “Μεταναστευτικού ζητήματος”. Αρνούμενοι να συνθηκολογήσουμε με την παραπάνω κατάσταση πραγμάτων επιχειρούμε με το παρόν κείμενο αφενός την εκ του σύνεγγυς επισκόπηση των χώρων εγκλεισμού μεταναστών και αφετέρου τη διερεύνηση του μηχανισμού αναμόρφωσης της ταυτότητας των έγκλειστων υποκειμένων και τους σκοπούς που αυτή επιδιώκει. Στόχος μας να κοινωνικοποιήσουμε το ζήτημα των χώρων αλλά και να ανοίξουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ αυτών που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στους χώρους κράτησης, αυτών που απλώς υποψιάζονται και αυτών που θα εκπλαγούν δυσάρεστα μαθαίνοντας για τη βαρβαρότητα που συνοδεύει τον εγκλεισμό.

 

Η αντιμεταναστευτική πολιτική και η έμπρακτη αλληλεγγύη

Πρωτοβουλία προσφύγων, μεταναστών-ριών και αλληλέγγυων (2010)

Μπροσούρα που μοιράστηκε το 2010 αποτυπώνοντας τις αντιμεταναστευτικές που εφαρμόζονταν στην ελλάδα.

 

Η αντιμεταναστευτική πολιτική στα σύνορα είναι πόλεμος

Συνεργασία αντιφασιστικών συλλογικοτήτων Antifa Community  (Απρίλιος 2011)

Έκδοση που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο πολυτεχνείο τον Απρίλιο του 2011.

 

Permanentlink zu diesem Beitrag: https://musaferat.espivblogs.net/de/%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%cf%89%ce%bd/%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82/

Schreibe einen Kommentar

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht.